Vila-seca activa l'aparcament dinàmic i habilita un pàrquing a la zona del Castell

L'avinguda Ramon d'Olzina és un dels punts de Vila-seca on ja es pot aparcar gratuïtament durant 15 minuts. Es tracta del nou sistema d'estacionament dinàmic que ha estrenat l'Ajuntament aquesta setmana per assegurar la rotació de vehicles en zones d'alta demanda.

De les prop de 130 places d'estacionament dinàmic, una cinquantena són de càrrega i descàrrega, on només podran aparcar vehicles de repartiment de les 7 o les 8 a 11 del matí. Fora d'aquest horari, funcionaran com la resta de places de 15 minuts. Totes seran gratuïtes des de la 1 del migdia fins a les 4, les nits, els diumenges i els festius. Les poden utilitzar vehicles de repartiment i particulars.

Un cop el cotxe estigui estacionat, s'ha de fer servir l'app Aparcar per registrar l'estada. A partir d'aquest moment, el rellotge comença a córrer i un cop passats els 15 minuts es pot renovar per 15 més, sempre que estiguem al costat del vehicle. Un procés que el consistori vol simplificar en un futur amb la implantació de sensors als aparcaments. De moment ja s'està fent una prova pilot.

Una de les altres novetats en matèria d'estacionament és l'adequació que s'està duent a terme de l'esplanada de darrere del Castell. De moment s'ha anivellat el terreny i aviat s'instal·larà il·luminació. Les més de 200 places que s'habilitaran han de servir perquè el veïnat deixi el cotxe durant llargs períodes de temps i per cobrir la necessitat d'aparcament dels assistents a actes que es duguin a terme al Celler.