La Pineda "lidera" el rànquing de pèl·lets

La platja de La Pineda és la costa més contaminada per microplàstics del nostre territori. Així ho demostra un estudi realitzat durant els últims cinc mesos per l'entitat sense ànim de lucre Good Karma Projects. Una investigació que s'ha replicat en altres punts del litoral català i balear i a través del qual s'han pogut identificar fins a 14 tipus diferents de polímers.

Aquesta presència massiva de microplàstics a la costa vila-secana és deguda, segons els analistes, a la seva proximitat amb algunes de les principals desembocadures fluvials, que arrosseguen al llarg del seu curs pèl·lets i altres residus plàstics.

És una de les conclusions que s'han presentat durant la jornada, que també ha servit per posar sobre la taula la necessitat d'establir més protocols per evitar que aquesta mena de residus contaminants acabin a tocar del mar o, fins i tot, dins l'aigua.

Malgrat la posada en marxa de diverses iniciatives públiques i privades per evitar l'arribada de pèl·lets a l'entorn natural, des de l'entitat ambiental adverteixen que els registres polimèrics encara són igual de preocupants que anys enrere.