AENA vol connectar l'Aeroport i l'estació intermodal en set minuts

L'estació intermodal que s'ha de situar a Vila-seca ha de suposar un abans i un després en el desenvolupament futur de l'Aeroport. Així de contundent s'ha mostrat aquest dimecres el president d'AENA, Maurici Lucena, en una conferència sobre el futur de la infraestructura a la Cambra de Reus.

Perquè així sigui, però, des de l'ens aeroportuari són conscients que ha d'existir una connectivitat ràpida i eficaç entre les dues infraestructures.

CONNECTATS EN SET MINUTS

En aquest sentit, Lucena s'ha compromès a que AENA es farà càrrec de fer possible aquesta connexió, tot i que sense definir encara quin model ni quin sistema de transport utilitzarà.

HARD ROCK I EL LÍMIT DEL PRAT, CLAUS

Des d'AENA també s'ha defensat la inversió feta en la darrera dècada en instal·lacions a l'aeroport, que ha xifrat en 22 milions d'euros. Pel que fa al nombre de línies comercials, creuen que aquestes podrien augmentar en un futur gràcies, per una banda, a l'arribada de Hard Rock, i, sobretot per l'augment de trànsit aeri a l'aeroport de Barcelona, que podria arribar al límit de capacitat a acusa de la no ampliació del mateix.

BONES DADES AQUEST 2022

Lucena ha valorat també molt positivament les dades de l'aeroport del que portem d'any, que arriben al 86 per cent de les registrades l'any 2019, i ha assegurat que la infraestructura està preparada per a absorbir 2,5 milions de passatgers anuals, gairebé el triple dels actuals.