Punt final a dues setmanes de gresca vila-secana

La plaça de l'Església va acollir un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Vila-seca. Els actors i actrius de La Tramoia van donar vida al Ball de Sant Esteve, que durant la Reconquesta va salvar l'almirall Galceran de Pinós de les urpes del rei de Granada.

Es tracta d'un acte desenterrat l'any 2018 de la memòria popular vila-secana i que ha anat fent-se un lloc entre els indispensables de la festa d'estiu.

El Ball Parlat de Sant Esteve va donar pas a la llum i el foc amb els Trabucaires del Comú. Enguany van modificar l'itinerari habitual passant per la rambla de Catalunya per arribar a més punts del municipi.

Uns trabucaires que van demostrar un molt bon estat de salut tot i l'impacte que ha tingut la pandèmia sobre les entitats culturals, ja que enguany han incorporat tres nous membres.

correfoc vila seca 2022

La cercavila va acabar a la plaça dels Països Catalans, des d'on va arrencar poc després el correfoc. El Ball de Diables va encendre la vila passant per l'avinguda Ramon d'Olzina fins al carrer Joan Fuster.

Va ser un dels actes amb més gent d'una Festa Major que ha consolidat propostes com la mostra de cultura popular a la Pineda i que ha recuperat l'afluència del 2019.

Els focs artificials dels Coeters Dragon van posar punt final a la Festa Major d'Estiu de Vila-seca.