Primer torneig de pàdel inclusiu del territori

Amb cadira de rodes i a peu dret és la fórmula per jugar al pàdel inclusiu. En total, 27 parelles d'arreu del territori s'han animat a competir en el primer torneig inclusiu organitzat per Global Padel Sports de Vila-seca. Una jornada que neix del mateix centre per donar difusió d'aquest esport adaptat i per agrupar persones de la zona que vulguin gaudir de l'activitat.

La modalitat més comuna és una persona a peu i una altra en cadira formant un equip i els rivals en la mateixa posició per igualar les forces i fer un partit més competitiu. Les normes  són les mateixes que el pàdel convencional amb la particularitat que la persona en cadira de rodes se li permet fer dos bots. Una proposta que vol trencar les barreres de la diversitat.

ddr padel2

Tot i que en un primer moment, molts participants poden pensar que existeix desavantatge en la competició, minuts després d'arrancar el partit, canvien d'opinió. Un dels pilars fonamentals del torneig és que tots els jugadors se sentin com a iguals. És una experiència única també per aquelles persones que estan acostumades a jugar al pàdel normatiu. Aprenen els uns dels altres.

La iniciativa  pretén anar més enllà per tal d'oferir continuïtat de pàdel inclusiu al territori. Totes les persones amb cadira de rodes que desitgin jugar-hi poden apuntar-se gratuïtament a les classes que ofereix l'equipament i reservar la pista quan vulguin. Global Padel facilita cadires per totes les persones que ho necessitin.

La jornada ha estat possible per la col·laboració de l'empresa Vopak Terquimisa.