Aproven el pla de restauració ambiental dels Prats d'Albinyana

Pas endavant per al desbloqueig de la construcció de la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Tarragona, la ZAL. La comissió territorial d'Urbanisme ha aprovat l'ordenació i restauració ambiental dels Prats d'Albinyana de la Pineda.

Es tracta d'un projecte que exigien la Generalitat i l'Ajuntament de Vila-seca per tal de pal·liar l'impacte ambiental de la ZAL. Són gairebé 40 hectàrees situades al costat de la vil·la romana de Cal·lípolis i la zona on s'ubicarà la ZAL. És una àrea que pertany a la Xarxa Natura 2000, concretament a l'espai de la Séquia Major, que comprèn dos sectors separats: la Séquia Major pròpiament dita i els Prats d'Albinyana.

El projecte aprovat proposa el desviament del canal de drenatge de l'A-7 actual cap al límit est de la zona de la Xarxa Natura 2000. D'aquesta manera quedarà situat al frontera entre Cal·lípolis i la ZAL, per desembocar sota el futur moll del port. Això permetrà crear una llacuna de grans dimensions a la zona restaurada, amb illes que podrien ser de gran atractiu per a diversos tipus de fauna.

Natura 2000 zal1

El Port preveu iniciar les obres abans d'acabar l'any i el període d'execució serà de 12 mesos. Els treballs tindran un cost d'1,6 milions d'euros assumits per l'autoritat portuària, que no descarta acollir-se als fons europeus Next Generation.

El Port preveu començar les obres de la ZAL en paral·lel a les de Prats d'Albinyana, de manera que es pugui inaugurar pocs mesos després d'enllestir el nou espai natural. Tindrà un total de 92 hectàrees i suposarà una inversió de gairebé 73 milions d'euros.