Vila-seca recupera la Festa Major d'estiu

Vila-seca recuperarà parcialment les estampes tradicionals de la seva Festa Major d’estiu. Després d’haver-la de suspendre l’estiu passat, enguany es podrà celebrar, tot i que encara quedarà lluny de la normalitat desitjada. L’Ajuntament ha hagut d’adaptar el programa d’actes a la normativa dictada pel PROCICAT, ajustant horaris i també replantejant l’estructura d’alguna de les activitats, especialment les vinculades al seguici festiu.

Les activitats itinerants s’han traslladat a espais fixes de gran capacitat. El públic s’haurà d’inscriure per poder assistir-hi. D’altra banda, en previsió que la normativa canviant del Procicat obligui a alterar la programació, el Patronat de Turisme preveu un sistema per advertir la ciutadania.

La Festa Major s’iniciarà el 22 de juliol i finalitzarà el 3 d’agost, coincidint amb el dia gran de la invenció del Cos de Sant Esteve. Durant el primer cap de setmana festiu, els actes es concentraran, com és habitual a la Pineda, on, entre altres propostes, actuarà l’esbart dansaire Ramon d’Olzina i també el Ball de Diables de Vila-seca.  El següent cap de setmana la festa es traslladarà al nucli històric. Entre els actes destacats,  les propostes més tradicionals, com l’actuació del seguici festiu o la representació, ja el dimarts 3 d’agost, del Ball de Sant Esteve.