Els escacs com a eina pedagògica

Els més petits realitzen exercicis de psicomotricitat a l’escaquer gegant instal·lat al pati del centre escolar. És el primer contacte que els alumnes de l’escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca tenen amb un joc dels escacs que els acompanyarà durant tot el seu cicle lectiu, fins a final de primària.

Des de fa set anys, els escacs han entrat a l’aula com una eina didàctica que permet als alumnes entendre, d’una forma lúdica, diferents conceptes matemàtics.

La projecte d’escacs a l’aula ha estat reconegut enguany com una iniciativa destacada en el món de la innovació educativa pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. És una proposta educativa més de les que implementa el centre vila-secà per incentivar entre l’alumnat l’atracció per les ciències i les matemàtiques.

DDR escacs 2

A banda del joc dels escacs, l’escola Sant Bernat Calvó també ha apostat per la plataforma digital Innovamat, que aporta material manipulatiu i experimental, que convida als alumnes a aprendre matemàtiques d’una forma més lúdica.