Els cinc regidors de Ciutadans a Vila-seca abandonen el partit i passen a ser no adscrits

Des del desembre que la decisió estava presa, però per no interferir en les eleccions catalanes del passat 14 de febrer, els cinc regidors de Ciutadans a l’Ajuntament de Vila-seca s’han esperat per abandonar el partit, també ho ha fet el fins ara coordinador local de la formació taronja.

Tots ells passen a ser regidors no adscrits, per tant Ciutadans es queda sense representació municipal i perd la condició de principal partit a l’oposició i tot al seu bastió. Aquí el partit d’Arrimadas va treure els millors resultats electorals de Catalunya a les últimes eleccions municipals i el 2017, al Parlament, van aconseguir gairebé el 50% de vots.  

Els motius que els han portat a marxar són les discrepàncies que tenien amb l’executiva de la demarcació i també la catalana diuen que no els deixaven buscar acords amb l’actual equip de govern format per Junts i el PSC i que els hi imposaven massa aspectes.

somtots

Ara els cinc regidors i bona part de l’executiva local han creat la plataforma ciutadana ‘Vila-seca som tots’ des d’on seguiran impulsant i treballant pel que creuen és el seu model de ciutat. Això sí, ho seguiran fent des de l’oposició perquè descarten rotundament entrar a l’equip de govern.

Ciutadans ja avisats que iniciarà els tràmits perquè els cinc regidors tornin l'acte i recorda que el codi ètic que van signar es comprometien a retornar l'acte al partit si abandonaven el grup municipal. Sigui com sigui, la possible nova formació que en surti d'aquesta plataforma es presentarà a les pròximes eleccions municipals del maig del 2023.