Vila-seca transforma el model d'atorgament de subvencions esportives

262.000 euros aquest 2021, gairebé 100.000 més que l'any anterior i accessibles per a entitats esportives de Villa-seca, clubs, jugadors i jugadores, famílies i també esportistes d'alt nivell. És el primer pas cap al nou model de finançament per als projectes sense ànim de lucre del municipi: deixar enrere l'estratègia nominativa i anar cap a la de concurrència, que s'establirà completament des del 2022.

La concurrència significa que entraran en joc diferents programes avaluables que es repartiran un bon pessic de l'assignació: la promoció i desenvolupament de l'esport (50%), la qualitat (15%), la inclusivitat i el foment de valors igualitaris (5%), i les bones pràctiques (5%).

En definitiva, que primaran tots els criteris quantificables, tant els que tenen a veure amb l'esport com especialment els que incideixen en els beneficis de l'activitat física per als seus practicants. A banda, existiran taules de puntuació per decidir com s'acaba perfilant la quantia destinada a cadascun dels beneficiaris

El model vetllarà pels equips i els integrants que pateixin dificultats econòmiques i socials (22,5%), també pels competidors "DAN", esportistes d'alt rendiment (2,5%). La proposta ja s'ha presentat entre els clubs vila-secans i les noves bases se sotmetran a votació en el següent ple municipal. A partir d'aquí és quan podrà emetre's la convocatòria per als propers mesos.