Ercros acorda la recol·locació dels treballadors acomiadats pel tancament de les plantes de clor

Acord a Ercros per recol·locar tots els treballadors afectats pel tancament de les plantes de producció de clor de Vila-seca i Tarragona, també la de Flix, l’11 de desembre. El tancament afectarà finalment 105 treballadors, 28 dels quals del complex del Tarragonès. Tots seran recol·locats.

Finalment hi ha hagut entesa entre el Comitè d’Empresa i la direcció d’Ercros pel tancament de les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri, prohibida per la Unió Europea. D'entrada, la jubilació parcial de 149 persones a totes les plantes a Espanya de la companyia, permetrà la recol·locació dels 105 acomiadats l'11 de desembre, treballadors vinculats a les plantes de clor que desapareixen.

El tancament de les plantes de clor afectarà només 28 treballadors a les plantes de Tarragona i Vila-seca. Igual que els 43 de Flix i els 34 de Cardona seran acomiadats amb indemnitzacions de 20 dies per any treballat, amb un màxim d'1 any. Podran ser tots recontractats però, i en el cas concret dels treballadors de Tarragona, recol·locats als mateixos complexos del Tarragonès, ocupant algun dels 49 llocs que deixaran buides les prejubilacions demanades.

L'acord contempla un paquet d'indemnitzacions addicionals per a qui la recol•locació en altres plantes d'Ercros li suposi canviar de residència. Pot arribar fins als 33 dies per any treballat, amb un màxim de 2 anualitats més 14.000 euros de complement. El cost d’aquesta aplicació serà d’11 milions d’euros per la companyia pel pagament de les indemintacions i complements.

Tot i que els primers acomiadaments es faran efectius el dia del tancament, l’11 de desembre, es mantindran treballadors fins el 31 de desembre de 2019, que és quan es preveu que acabarà el desmantellament de les instal•lacions tancades.