Vila-seca limitarà a 30km/h la velocitat a les seves vies urbanes

Abans d'acabar l'any, no es podrà circular per Vila-seca a més de 30 kilòmetres per hora. És la previsió amb la qual treballa l'Ajuntament després que s'aprovés en el ple d'aquest divendres en què també es va donar llum verda a la nova ordenança que regula l'ús de les bicicletes i patinets elèctrics, que no podran circular per la vorera.

Consens unànime del plenari vila-secà per aprovar l’ordenança que ha de regular l’ús dels patinets i bicicletes elèctriques a la via pública. Amb l’aprovació de la normativa, Vila-seca és el primer dels tres municipis que el passat mes de juliol van acordar coordinar-se per dibuixar una estratègica i normativa conjunta que defineix els límits del nou reglament, en espera que Salou i Cambrils també reformulin les seves ordenances  per compactar la norma.

De forma paral·lela, el ple de Vila-seca també ha donat el vistiplau a incloure Vila-seca dins el paquet de ciutats 30, com per exemple Tarragona, que limiten la velocitat dels vehicles a aquest màxim a l’interior del municipi. Una mesura que va lligada també a l’ordenança sobre patinets elèctrics, que preveu que aquests circulin per carrils adaptats o per la calçada quan el límit de velocitat de la via no superi els 30 quilòmetres per hora.

Vila-seca haurà de renovar la senyalització horitzontal i vertical per adaptar la via pública a una nova normativa que s’espera poder implementar abans que acabi l’any. Pel que fa als patinets i bicicletes a motor, la nova ordenança preveu sancions d’entre 100 i 500 euros pels usuaris que no acompleixin la normativa. Segons aquesta ni patinets ni bicicletes elèctriques no podran circular per les voreres. A més, els usuaris hauran de ser majors de 16 anys i portar casc.