Neixen nou tortugues babaua a La Pineda

Han passat gairebé dos mesos des que la tortuga babaua va pondre ous a la platja de La Pineda i aquesta matinada han nascut nou cries. Encara en queden moltes per sorgir però la feina de desenes de voluntaris ha donat avui ja els seus fruits.

Un petit tram de sorra delimitat i sempre en companyia gràcies al departament de Territori i Sostenibilitat, al GEPEC i a la xarxa de voluntaris que han completat torns rotatius les 24 hores de cada dia. Avui a les 4 de la matinada han vist la llum nou cries de tortuga babaua, un pèl abans del previst però dins dels marges habituals per a l'espècie.

babauaok

Els tècnics han completat una primera inspecció ocular per garantir el bon estat de salut, les han pesat i transportat a una incubadora gestionada per la Fundació CRAM, que vetlla per a la conservació i recuperació d'animals marins. D'aquí a uns dies hauran crescut i navegaran per primer cop a l'aigua, alliberant-se al mateix indret de naixement.

La tortuga babaua va pondre ous el mes de juliol en dos nius diferents que van aplegar-se. Es van custodiar en un mateix indret amb l'ajuda d'entitats i la ciutadania que s'ha inscrit per completar la vigilància contínua. Una tasca que encara no s'atura perquè s'espera el naixement pròxim de noves cries. En total, es van comptabilitzar 90 ous de tortuga babaua.