Enxampen a l'AP-7 un conductor a 246 km per hora

És el peatge de l'AP-7 de Vila-seca, en sentit sud,; els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu de control per assegurar el compliment dels límits de velocitats establerts. Uns 3 quilòmetres abans d'aquest punt hi ha instal·lat un radar de velocitat de màxim 120 km per hora. Seguidament, aquest notifica i envia als agents les matricules i models de cotxe dels vehicles que han superat aquesta velocitat. Els Mossos, aprofitant la baixa velocitat que suposa sortir d'un peatge, identifiquen i paren a aquests vehicles que han comès una infracció. En aquest tipus de controls, d'aproximadament una hora i mitja de durada, se sanciona una mitjans d'entre 30 i 35 vehicles, i amb velocitats de 160 km per hora.

Els agents veuen amb bons ulls aquestes iniciatives, ja que pensen que aquest tipus de dispositius i les multes in situ poden reconduir l'actitud del conductor els quilòmetres que li quedin de viatge, no pas amb unes multes que arriben a casa tres mesos més tard. A més, identifiquen que un dels greus problemes és quan es tracta de vehicles i conductors d'altres països, ja que no els arriben i no tenen l'obligació de pagar aquestes multes al seu país d'origen.

contorlap 77

 

Aquest control s'emmarca a la campanya policial intensiva sobre els controls de velocitat que va realitzar durant el llarg de la setmana el Servei Català de Trànsit. La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. L'any passat, la velocitat inadequada va representar un 11,6% del total dels factors concurrents dels accidents.

En aquests controls, s'ha detingut a un conductor quan passava per Cambrils a 246 km/h, una de les velocitats més altes que un radar de Mossos ha registrat mai a Catalunya, més del doble de la velocitat permesa, i aturat al peatge de Vila-seca. És per això que des del Servei Català de trànsit demana prudència als conductors en els desplaçaments que es realitzin durant aquest mes d'agost, en un escenari de mobilitat atípic i on es preveuen més trajectes interns que en en altres anys.