Vila-seca assumeix la gestió dels serveis socials del municipi

L’Ajuntament de Vila-seca ha concretat la municipalització dels serveis socials de la localitat. El plenari ha aprovat per unanimitat que sigui el consistori qui assumeixi la gestió directa dels mateixos i també part del seu finançament, que compartirà amb la Generalitat.

La gestió fins ara derivava del Consell Comarcal del Tarragonès, tot i el consens polític que generava la municipalització dels serveis entre els diferents partits representats al consistori vila-secà. Aprovat per unanimitat al plenari el traspàs de competències es realitzarà a través d’un contracte programa amb el departament de treball, afers socials i família de la Generalitat que compartirà amb el consistori vila-secà el finançament dels projectes.

Des de la bancada de l’oposició, Decidim Vila-seca demana celeritat i que s’aprofiti l’embranzida per donar una empenta a uns serveis que també des de Vila-seca en Comú i Ciutadans es consideren bàsics.

També consens en l’altre punt del ple extraordinari. Tots els grups van secundar la iniciativa proposada per Vila-seca en Comú per demanar a la Generalitat un estudi i avaluació independent de l’impacte de la Covid-19 a les residències de gent gran.