Antoni Tàpies reobre el Castell de Vila-seca

Han passat gairebé tres mesos de la inauguració de la primera mostra itinerant de la Fundació Vila Casas. La pandèmia va congelar un projecte que veu la llum de nou amb cita prèvia fins a finals d'any i amb especial atenció als estudiants.

'La resistència del signe' és un bon nom per als temps que corren i per presentar, o presentar de nou, 61 gravats de gran format que va utilitzar l'artista com a model per estampar. Les visites als dos pisos expositius del Castell de Vila-seca es desenvolupen entre les 17 i les 21 hores, de dilluns a diumenge, i també de 10 a 14 hores els caps de setmana. Ara bé, qui vulgui gaudir de part del treball del pintor universal haurà de demanar cita prèvia. Els primers a fer-ho han estat els alumnes de l'Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca. Han de perdre's per la mostra, escollir un dels gravats i fotografiar-lo per treballar-lo a casa i a l'aula posteriorment.

tapies

Els sistemes de ventilació no s'aturen en cap moment i el gel hidroalcohòlic sempre és a tocar. Les normes de distanciament i prevenció de contagi s'expliquen a la mateixa porta del castell, una manera de fer la visita compatible amb l'art i la cultura i que permet gaudir, amb retard però per fi, de la col·lecció de Tàpies executada entre el 1989 i el 1993.

La primera exposició de la Fundació Vila Casas a Vila-seca va estrenar-se el 12 de març i va clausurar-se dos dies després. La previsió era allargar-la fins a l'1 de novembre. Ara, però, el termini s'ampliarà fins al final del gener, gratuït fins al 31 de desembre.