Apareixen tortugues autòctones al Parc de la Torre d'en Dolça de Vila-seca

En aquestes quatre llacunes artificials del Parc de la Torra d’en Dolça de Vila-seca s’hi troben desenes de tortugues. La sorpresa ha estat que la gran majoria d’elles són de riera, una espècie autòctona i que està en perill. Per aquest motiu una empresa ambiental n’està fent el control, per identificar-les i retirar aquelles tortugues californianes que són una espècie invasora.

Aquest parc està format per gairebé 37 hectàrees. Un espai que fa vint anys ningú s’hi imaginava que hi podria haver tota la flora i fauna que s’hi pot trobar avui en dia i és que aquests terrenys eren un abocador de residus urbans d’aquesta part del Tarragonès.

tortuga

Però com poden haver arribat aquestes tortugues fins aquí? La principal hipòtesi és que han vingut de la zona de l’espai de la Séquia Major de la Pineda o de la Xarxa Natura 2000 del Port de Tarragona. Uns indrets que estan connectats per canalitzacions i espais naturals. El bon ambient de la Torre d’en Dolça ha fet establir població de tortugues.

A pas lent, com les mateixes tortugues, aquest espai és un clar exemple que si cuidem el nostre entorn, el medi ambient es pot recuperar i fins i tot millorar.