El Port de Tarragona restaurarà la platja i l'espigó de La Pineda

Tots dos punts van quedar greument malmesos durant la tempesta Glòria del mes de gener. L'entitat preveu invertir enguany més d'un milió d'euros per restablir la zona. Unes tasques que començaran el mes vinent.

La platja de La Pineda no travessa pel seu millor moment després dels greus desperfectes patits ara fa tres mesos. El Racó és l'únic tram que ha recuperat part de la seva mida habitual i gràcies a un espigó trencat des de principis d'any, i que s'adequarà mitjançant una inversió excepcional de 450.000 euros. El procés de contractació del projecte ja ha començat amb l'objectiu d'efectuar-lo tan aviat com sigui possible; les obres s'allargaran durant dos mesos.

L'exposició a les inclemències meteorològiques erosionen contínuament l'espigó, reparat de forma exitosa fins que la tempesta de més intensitat dels darrers temps va fer-lo desaparèixer en els seus últims 60 metres. En les condicions actuals no pot contenir de manera efectiva les arenes. Així, es col·locaran noves pedres de grans dimensions que habilitin la circulació per sobre de l'espigó. Serà el pas previ a l'accés de les màquines.

TAMBÉ ES REPOSARÀ LA SORRA

Paral·lelament i d'aquí a pocs dies, a mitjan març, la draga farà de nou acte de presència per regenerar la platja amb 100.000 metres cúbics de sorra, en una acció que durarà dues setmanes. Anualment i en les mateixes dates el Port compensa així els efectes ambientals de la prolongació del dic de Llevant. L'operació s'enllestirà abans del 30 de maig per deixar en condicions un dels grans reclams turístics de la Costa Daurada. També

Més enllà de les mesures d'urgència per deixar enrere les conseqüències del Glòria, el Port de Tarragona calcula que el pressupost dirigit a la millora de la costa de La Pineda s'acostarà als 3 milions d'euros entre el període del 2020 i el 2023.