El temporal destrossa els locals de la façana marítima de La Pineda

És hora d'iniciar el recompte de danys materials provocats pel fort temporal i atenció perquè les conseqüències a La Pineda són greus. Hi ha locals molt afectats a primera línia de mar, l'espigó penja d'un fil i el passeig és un camp de roques i runa arrossegada per la força del mar. N'hem parlat amb alguns dels damnificats.

Observar una platja que ja no existeix i a tocar d'una aigua que frega el passeig marítim vila-secà. No ens estranya que els curiosos s'hi acostin perquè la fotografia de La Pineda supera amb escreix la clàssica d'altres forts episodis meteorològics del passat. No queda sorra, tan sols pedres de gran tamany que s'han empassat la platja recuperada periòdicament del fons marí i mitjançant una draga. Amb el darrer tram de l'avinguda Pau Casals encara tallada pel fort onatge i per les tasques de neteja dels serveis municipals, la salut de l'espigó artificial és cada cop més delicada. Ahir ja vam apreciar els desperfectes ocasionats per la borrasca; avui, el darrer fragment d'espigó ja s'ha desfet pel continu onatge. La virulència del fenomen passa per sobre de la barrera oferint instantànies dignes del Mar Cantàbric.

Si ens acostem als locals, la situació s'agreuja des del Bell Racó al restaurant Mestres perquè l'aigua va entrar per davant i sortir, literalment, per darrere, rebentant tot allò que va trobar pel seu camí. Mobiliari de restaurant, maquinària valorada en milers d'euros, cuines i vidres. Un dels malparats, el Gelatia.

Encara pitjor és el panorama al local veí del Che del Mar, un restaurant que s'ha guanyat la confiança dels clients mitjançant el boca a boca i que ha contemplat amb impotència com el Mediterrani difuminava tota la inversió realitzada els últims temps per adequar l'espai. Al menjador hi ha roques, sorra, petxines, mobles destrossats... Fins i tot va esclatar el vidre de l'entrada anterior, a esquena de la mar.

Afirmen que no recorden un episodi similar i demanen ajuda a les administracions per fer front a les pèrdues i a la por de no poder fer-hi res per evitar els danys. Un matí en què el mateix alcalde ja ha visitat la zona; l'equip de govern afirma que treballarà per restablir la normalitat a curt termini mentre ja s'avaluen les pèrdues econòmiques a l'espai públic i als negocis.