Així van fer front Salou i Vila-seca a l'avaria d'aigua del CAT

 

63 municipis en total són usuaris de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. I en destaquen els nuclis turístics de Salou i de Vila-seca, on gràcies a l'aigua de l'Ebre la distribució en temporada alta està assegurada. Aquesta vegada, la crisi s'ha pogut superar gràcies a l'època de baixa població, però sobretot, a la interconnexió de dipòsits que ha garantit el servei en tot moment. Des de Vila-seca, però, reclamen que el CAT s'asseguri recursos externs en cas d'avaries com la d'aquest episodi.

Des del dipòsit de la Canaleta, a Vila-seca, es distribueix l'aigua de l'Ebre als seus tres nuclis de població, i també amb Salou, amb qui es garanteix conjuntament la distribució d'aigua vinculada a la mancomunitat amb Vila-seca. En aquest episodi es va demanar ajuda també a la ciutat de Reus i es va valorar connectar-se al pantà de Riudecanyes. Només per bombar l'aigua a una part del municipi durant unes hores alguns veïns van quedar-se sense aigua. Gràcies als recursos propis, però, la majoria de vila-secans i també de salouencs no van notar l'avaria.

Pel que fa als nuclis de costa, Salou i la Pineda van tenir garantit el subministrament gràcies al dipòsit de reserva de 30.000 metres cúbics d'aigua per donar servei 3 o 4 dies a la població. La resolució va arribar abans d'extingir reserves, posant a prova així tots els sistemes previstos en cas d'avaria del CAT. Tot i això, des del territori reclamen que es busquin altres recursos d'urgència.

Vila-seca i Salou van ser dels primers municipis a connectar-se al Consorci d'Aigües de Tarragona just ara fa 30 anys. Des de llavors, mai havien viscut una crisi de subministrament d'aquesta magnitud.