Vila-seca aprova el pressupost del 2020 sense cap vot en contra

El pressupost de l'Ajuntament de Vila-seca creix de forma moderada, encara no un 1% respecte al passat exercici. El nou executiu de Pere Segura ha aprovat, sense cap vot en contra, un pressupost de 31 milions d'euros que s'esforça especialment a incrementar el múscul de l'àrea de serveis socials del consistori i que rebaixa inversió, si bé el principal argument d'aquest apartat, la restauració del celler noucentista, es finançarà amb el romanent de tresoreria d'enguany. El milió d'euros que es destinaran a inversions que sí apareixen en els números aprovats es destinaran essencialment a un pla de millora del passeig marítim, millores al pavelló de la Pineda i a inversions en instal·lacions esportives com la piscina municipal o l'estudi per construir un poliesportiu lleuger. En aquest apartat també es volen assentar les bases per definir el projecte de construcció d'una nova ciutat esportiva.

Tot i governar en minoria, l'executiu de Pere Segura va sumar als vots de la seva formació i dels socialistes, els de Decidim Vila-seca, amb qui ja havia anunciat fa unes setmanes un acord de complicitat. Segura també va correspondre a l'abstenció de Ciutadans i Vila-seca en Comú, estenent la mà al diàleg per treballar de forma conjunta pel municipi.

Malgrat l'abstenció, des de Ciutadans es va recordar a l'equip de govern que des d'aquest grup es seguirà fiscalitzant la gestió i els números del consistori., Argumenten els de Joan Anton Ramírez que hi ha detalls tècnics incorrectes al document de pressupost al temps que, políticament, lamenten  que tot i les crides al diàleg i treball comú, Ciutadans no ha estat convidat pel govern vila-secà a participar de les negociacions pel pressupost.

Ciutadans també va lamentar l'actitud de Decidim Vila-seca, a qui van acusar de deslleial amb l'oposició. Un argument també utilitzat per Vila-seca en Comú, que va lamentar que l'acord entre Decidim i el govern minimitzés la força de l'oposició per forçar un pressupost més social, tot i veure amb bons ulls l'evolució dels comptes proposats pel nou govern en minoria.

Durant el plenari extraordinari per aprovar el pressupost també es va aprovar amb la mateixa correlació de forces una modificació de llocs de treball per encabir la municipalització de l'àrea de serveis socials del consistori prevista en el pressupost, i també incrementar la dotació d'efectius de la policia local.