La pluja alenteix la construcció del Pessebre de Sorra de La Pineda

El Pessebre de Sorra de La Pineda serà una realitat a finals d'aquesta setmana tot i la pluja insistent que ha frenat, avui, l'inici dels treballs dels creadors provinents de països d'arreu d'Europa. Els seus escultors no han avançat encara quina és la temàtica escollida: tan sols ens han donat una pista: l'aigua.

És gairebé l'única imatge que hem enregistrat avui de l'espai que ocuparà un pessebre intrigant que no vol descobrir el seu eix temàtic fins que, lentament, les figures creades per artistes continentals diversos prenguin forma al Pinar del Perruquet. I, que tingui alguna cosa a veure amb l'aigua, no és pas una broma aprofitant el mal temps d'aquesta setmana.

Seran 280 de sorra i 220 m3 ocupats per un pessebre que no tan sols es dissenya amb arena sinó també amb paper i llapis. Perquè la primera sessió de treball no ha començat a tocar de la platja sinó a una cafeteria per culpa de la pluja. Ells i elles gesten els esbossos, la base per, tot seguit, donar forma a la matèria primera i unificar-se a partir d'una mateixa línia creativa.

El pressupost de contractació del Pessebre de Sorra de La Pineda va ascendir als 18.000 euros, una obra que serà, per vintè any, el gran atractiu del Nadal a Vila-seca, estable al Pinar del Perruquet fins al 6 de gener.