Vila-seca aprova mesures per facilitar l'arribada d'un inversor per a Port Halley

Pas endavant de Vila-seca per facilitar l’arribada d’un nou inversor que recuperi l’activitat del centre de lleure familiar de Port Halley. La societat limitada va declarar-se en concurs de creditors l’any 2013 i es troba en tràmit de liquidació des del 2017. Ara hi hauria un interessat en reobrir el centre, però l’administrador concursal demana a l’Ajuntament certes mesures per tal d’eixugar els deutes pendents i revitalitzar el centre d’oci.

El Ple d’aquest divendres va donar llum verda a la modificació parcial de les clàusules del dret de superfície sobre la finca que és de propietat municipal. Ho va fer per unanimitat, en acord amb tots els grups del consistori.

A grans trets, la modificació contempla una rebaixa del cànon d’explotació dels terrenys en què s’actualitza el valor de la finca i es rebaixa en més de la meitat del cost, passant de 250.000 euros anuals a 129.000. També s’aprova una pròrroga del dret de superfície de 25 anys i la retirada de la obligatorietat de mantenir oberta la bolera i el cinema. A canvi, l’Ajuntament demana a l’interessat que es comprometi a invertir 2,5 milions d’euros en millores durant els primers 5 anys i que, mentrestant presenti un aval bancari d’aquesta quantitat. Una de les altres obligacions és que es revisi el cànon en finalitzar el primer període de 25 anys, d’aquí 15 anys, i que en aquest punt torni a invertir 2,5 milions d’euros.

Més enllà d’aquest punt, la unanimitat només es va produir en l’aprovació dels festius locals i de tres de les quatre mocions presentades per Vila-seca En Comú. No va ser planer el debat d’altres punts de l’ordre del dia. Ciutadans va tornar a qüestionar la regularitat de la contractació del projecte executiu de restauració del Celler Modernista o la modificació puntual del catàleg de llocs de treball. El ple va desestimar els tres recursos de reposició dels taronja amb els vots favorables del govern i les abstencions de Vila-seca En Comú i Decidim.