Projecten reurbanitzar el passeig del Fornàs i posar-hi nou arbrat

Valls urbanitzarà de nou el passeig Tarradelles, la principal via del barri del Fornàs. L’Ajuntament ha aprovat un projecte que contempla la renovació de l’arbrat i actuacions sobre el ferm valorat en 239.000 euros. A aquesta actuació se li han de sumar 200.000 euros més que es destinaran a canviar i modernitzar l’enllumenat del barri.

L’Ajuntament de Valls projecta urbanitzar de nou el passeig Tarradellas, l’eix central del barri del Fornàs. El projecte, aprovat per la junta de govern, contempla una inversió de 239.000 euros que es destinaran essencialment a la renovació de l’arbrat de la zona. Es retiraran els arbres de ribera actuals, que no aporten ombra la peça central del passeig i se’n plantaran de nous adequats per aquesta finalitat, una de les principals demandes veïnals per entendre la necessitat de la nova urbanització.

La urbanització també contempla renovar i enjardinar els laterals de sauló, que omplen d’arena l’espai central cada cop que plou; i intervenir també en els passos de vianants per adaptar-los a la normativa fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques. En breu s’iniciaran els treballs a la zona central del passeig, a l’alçada de l’entrada de la pista d’atletisme del Fornàs.

De forma paral·lela també es preveu actuar sobre l’enllumenat, en aquest cas a tot el barri. El projecte de renovació d’aquest preveu la instal·lació de 246 punts de llum led amb una inversió de 200.000 euros.

D’altra banda, també en junta de govern s’ha aprovat el projecte de recuperació dels dos arcs medievals situats a la zona del Museu Casteller. La proposta contempla una inversió de 195.000 euros per adequar i urbanitzar l’espai, i també l’arrebossat de les parets mitgeres del seu entorn.