La Vella s'exhibeix a la diada de la Firagost

La Firagost va tornar a servir un any més perquè les colles vallenques arrenquin un mes d'agost que torna a prometre emocions fortes amb les millors sensacions, sobretot per part d'una Colla Vella que va tornar a mostrar al món casteller estar preparada per als grans moments de la temporada. Mentrestant, la Colla Joves continua donant passes endavant, tot i no poder complir amb tots els objectius.

Sí que els va complir tots els objectius el costat rosat de la plaça des de ben aviat, ja que els d'Albert Martínez van afrontar d'entrada les dues grans estrenes previstes, el 5d9 amb folre i el 4d9 amb el pilar. Una supercatedral que van descarregar amb solvència a la primera ronda, sense mostrar més problemes que els habituals en l'estructura.

A la segona ronda va ser quan els castellers del Portal Nou van començar a treballar al límit les estructures amb un 4d9 amb folre i pilar que va saber patir tant en l'estructura del 4 com, sobretot amb el pilar de set que va salvar més 'una batzegada definitiva. Amb les dues estrenes completades, els rosats van descarregar en trecera ronda el segon 2d9 emmanillat del curs, amb un altre exemple de treball al límit. Van tancar amb el pd7f una actuació que demostra el bon camí que segueixen els d'Albert Martínez aquest curs.

A l'altre costat de la plaça la Colla Joves va sortir de la Firagost satisfeta per la millor actuació de la temporada, tot i el regust amarg final del pilar de vuit. D'entrada els vermells van descarregar novament el seu solvent 3d9f per afrontar tot seguit el primer gran repte del dia, estrenar a plaça el 4d9f. Un quatre que no va oferir les millors mides, però que tot i això els de Francesc Ramon van saber treballar de manera que no els gèneres més problemes dels previstos per completar per primer cop enguany els dos castells de nou bàsics.

A la tercera ronda van sumar un 3d8p més al seu domini d'enguany de l'estructura. A la ronda de pilars arribava l'altre gran repte, entrar a la Gamma Extra amb el pd8fm. Un espadat que va acusar un folre i unes manilles que necessiten una mica més d'assaigs i que va fer que els mateixos pilaners decidissin desmuntar-lo. A la repetició els vermells van descarregar el pd7f per a tancar una actuació que els deixa satisfets en gran manera.

Les colles de Valls encara s'han de veure les cares dues vegades més aquest mes d'agost, la següent, el dia 15 a La Bisbal del Penedès.