Primer pas per licitar el projecte de rehabilitació de Ca Xapes

La rehabilitació de la Llar del Jubilat de Ca Xapes a Valls podria iniciar-se a finals d'any. L'Ajuntament de Valls ha aprovat en junta de govern de forma definitiva el projecte que ara sortirà a licitació. S'espera poder adjudicar l'obra, valorada en 2,5 milions d'euros a la tardor.

L'Ajuntament de Valls ha iniciat els tràmits per licitar el projecte de rehabilitació de l'antic edifici que acollia la llar del Jubilat de Valls, a Ca Xapes. És l'impuls definitiu a un projecte que ha de posar punt final a l'exili de jubilats i pensionistes a l'estació d'autobusos després de tancar l'antiga seu per risc d'esfondrament de l'edifici ara fa deu anys. El projecte aprovat per junta de govern després de recollir les al·legacions i millores proposades per tècnics i bombers està pressupostat en 2 milions i mig d'euros i contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes com a Bé Cultural d'Interès Local.

La definició del projecte pretén dibuixar un equipament que, a banda d'acollir la seu de la llar del jubilat, també obri el seu ús a altres entitats i serveis.

El projecte de rehabilitació de l'edifici preveu distribuir els diferents serveis de la llar del jubilat pels 2.050 metres quadrats de superfície que formen les tres plantes de l'equipament. Donant prioritat a l'accessibilitat i des de peu de carrer i amb accés directe des de l'exterior s'instal·laran les sales que acullen els principals serveis: cafeteria i sala de ball, amb uns 200 metres quadrats d'espai que permetrà que es pugui utilitzar també com a espai polivalent. També la cuina i la recepció de l'equipament se situaran a la planta baixa. Per la seva banda, la primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per a activitats, entre elles un ampli gimnàs de 150 metres quadrats i l'aula d'informàtica. També hi haurà un ampli saló d'actes que recuperarà l'encavallat original de fusta del sostre de l'edifici.

Una vegada publicat el plec de clàusules s'espera que el mes d'octubre es pugui adjudicar ja l'obra, de forma que s'iniciarien els treballs abans que finalitzi l'any.