Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Junts i ERC-Compromís reediten l'acord de govern a l'Ajuntament de Valls

Junts per Valls i Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls han signat aquest migdia l’acord de govern a l’Ajuntament de Valls per aquest mandat, una aliança que ha de donar estabilitat al govern local. La mateixa fotografia que ara fa 4 anys, aquesta vegada però amb Dolors Farré al capdavant i Jordi Cartanyà repetint com a soci de govern. Tot i això, per Farré no es tracta d’una reedició del darrer mandat perquè considera s'obra una nova etapa amb noves persones i formes de fer. 

El repartiment entre Junts i Esquerra situa a Jordi Cartanyà com a primer tinent d’alcalde i Núria Gavarró com a tercera. Mentre que els postconvergents Xavier Salat i Marc Ayala ocupen la segona i quarta tinença.

Pel que fa a l’organigrama, es divideix en 6 grans àrees, tres per a cada partit. Dolors Farré es responsabilitza de Serveis a la ciutat i Jordi Cartanyà de Serveis a les Persones. De Junts, Sònia Roca encapçala Sostenibilitat, Urbanisme i Habitatge i Marc Ayala l’àrea de Cultura, Educació i Lleure. Les altres dues àrees per Esquerra són les de Desenvolupament Econòmic, Comerç, Turisme i Ocupació, que lidera Òscar Peris, i la de Transparència i Bon Govern que és per a Núria Gavarró.

L’acord de govern reparteix la presidència del Pius Hospital de Valls entre les dues formacions, dos anys cadascuna. Un fet que ha ressaltat Jordi Cartanyà, que se sent satisfet amb l’entesa.

El que també s’ha presentat són les dedicacions i retribucions que van a l’alça. D’una banda, s’incorpora la dedicació exclusiva de l’alcaldessa de 58.000 euros bruts i s’afegeix un nou assessor tècnic per a Junts per Valls. Mentre que Esquerra tindrà una dedicació exclusiva més, tres en total, i passa d’un a 3 càrrecs de confiança. Les retribucions de les dedicacions exclusives i els càrrecs de confiança també seran més altes, sent ara de 48.000 euros i 46.000, respectivament.

Pel que fa als projectes forts per al nou mandat, se’n mantenen alguns dels darrers anys. Les principals iniciatives seran la finalització del Museu Casteller, la recuperació dels torrents, el Casal Cívic de Ca Xapes, l’Escola de Música, la Seu de la Policia Local o el Centre Cívic, entre d'altres. Aquesta tarda el nou consistori s’emplaça al plenari municipal.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ