Personal del Pius Hospital de Valls denuncia novament la precarietat laboral

Nova concentració de protesta del comitè d’empresa del Pius Hospital de Valls. Una cinquantena de persones han reclamat aquest dijous un millor finançament pel centre hospitalari de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, ja que, consideren, arrossega un dèficit pressupostari des de fa anys.

Lluny d’haver-se resolt els problemes econòmics de la darrera dècada, denuncien que la situació segueix sent dolenta amb una plantilla de treballadors eventuals amb contractació precària i el personal sobrecarregat de feina, provocant estrès i esgotament als professionals. A més a més, recorden que els treballadors no cobren les retribucions per objectius des del 2010. D’aquí, expliquen, en deriva un altre mal per a l’hospital, la fuga de personal sanitari perquè no volen treballar en aquestes condicions.

I aquesta situació s’agreuja durant l’estiu. El comitè d’empresa assegura que aquests mesos es tancaran un 20% dels llits d’hospitalització d’aguts i de domicili. Tot plegat, assenyalen, provoca un col·lapse al servei i repercuteix directament en els pacients.

Segons comitè, la solució passa perquè l’hospital pugui rebre més recursos econòmics. S’oposen a l’externalització de serveis i reclamen que sigui el Servei Català de la Salut qui gestioni directament el Pius Hospital de Valls.