Marta Arjona i Mei Casabona presenten ANOD i 'Una vida mejor'

L’Institut d’Estudis Vallencs va ser testimoni ahir a la tarda de l’estrena del videodansa ‘Una vida mejor’ i la projecció de la peça ‘ANOD’. La codirectora i intèrpret, Mai Casabona, va fer una mostra davant dels assistents que van omplir la sala.

El videodansa ANOD recull 3 visions sobre el paper de la dona molt diferents, per reivindicar la repressió que han patit durant molts anys. El vídeo i la dansa van acompanyats de text per contextualitzar encara més totes les situacions. La producció es va rodar a les instal·lacions del Museu d’Alcover i ha comptat amb un vestuari propi de l’època.

‘Una vida mejor’ tracta sobre un moment a la vida de l’Encarna, l’àvia d’una de les directores. Va venir a Catalunya des d’Andalusia el 1956, quan tenia 15 anys, acompanyant la seva mare i els seus germans. Buscaven una millor vida tot i que la situació que van haver de superar no era fàcil. La peça es va gravar a l’antiga fàbrica de teixits del Catllar i, novament, la dansa i els diàlegs són molt presents.

Durant la presentació, Mei Casabona va interpretar a l’Institut d’Estudis Vallencs un dels valls que es poden veure a les peces audiovisuals.