El pilar de la Joves de Valls brilla en una Festa Major de Terrassa de Gamma Extra

La Festa Major de Terrassa es va convertir en la segona diada de Gamma Extra de la temporada de la mà d'uns Minyons de Terrassa que van ajuntar dos castells emmanillats com el 2d9 i el pilar de vuit. Una diada que la Joves de Valls va tornar a descarregar el 3d9 amb folre i va treure gairebé tot el suc al seu excel·lent pilar.

La Gamma Extra ha arribat al món casteller ja per quedar-se aquesta temporada. Així ho van reafirmar aquest diumenge els Minyons de Terrassa a la seva Festa Major, on van doblar l'aposta iniciada per Sant Joan per la Colla Vella, sumant al 2d9 amb folre i manilles el pilar de vuit emmanillat.

Tot i no començar bé, els malves deixant el 4d9 amb folre en carregat a la primera ronda, a la segona es van enfrontar amb èxit a un 2d9 emmanillat que va acabar esdevenint el millor castell del dia dels egarencs. Van tancar les rondes de castells amb el 3d9 amb folre, previ intent desmuntat, i amb el primer espadat de vuit que veu el món casteller aquest curs.

Al seu costat la Joves de Valls va continuar donant petites però segures passes endavant en la seva temporada. D'entrada els vermells van consolidar el seu treball amb el 3d9 amb folre, descarregant-lo per segona vegada enguany. Un cop assegurat el castell de nou, els de Francesc Ramon van treure a passejar el seu excel·lent pilar. Ho van fer estrenat primer el 4d8 amb el pilar enguany i sumant-hi per primer cop al seu historial el 3d8 amb el pilar en una mateixa actuació. Van tancar l'actuació amb el cinquè pilar de set amb folre del curs. L'actuació la van tancar uns Castellers de Terrassa que van tenir en el primer 3d8 de la seva temporada el millor castell del dia.

Un cap de setmana que també va estrenar castells la Jove de Tarragona, que a Cambrils, tot i rebaixar expectatives respecte a Sant Joan, va estrenar dos castells de futur com el 2d7 i el pd6, a més de tenir en el 4d8 el seu millor castell.