Les colles de Valls porten els nou pisos a Barcelona

A dues setmanes de Sant Joan, les colles vallenques van veure's les cares per primer cop enguany a plaça aquest dissabte a Barcelona. Una actuació amb castells de nou de les dues formacions que, a punt d'arribar a la primera gran cita de la temporada, presenten un estat de forma molt similar.

En el marc del 50è aniversari de la quarta colla en actiu més antiga del món casteller, els Castellers de Barcelona, les dues colles vallenques van portar el seu primer duel de la temporada a la plaça de sant Jaume de la capital catalana, i ho van fer portant castells de nou pisos.

La millor actuació del dia la va signar la Colla Vella, tot i veure com el 3d9 amb folre quedava a la primera ronda en intent desmuntat. Els rosats sí que el  van descarregar a la segona ronda i abans d'afrontar dos castells de la gamma alta de vuit que podrien pujar un pis més per Sant Joan com el 4d8 amb el pilar i el 5d8, tancant l'actuació amb un nou pilar de 6.

Al seu costat la Joves va donar diverses passes endavant en la seva temporada, sobretot carregant el primer 3d9 amb folre del curs, una setmana abans de la tradicional estrena dels castells de nou a la diada del Pati. Abans havien descarregat el 2d8 amb folre i van tancar les rondes de castells amb un nou 3d8 amb el pilar, aposta clara dels vermells en aquest inici de curs. Per acabar van estrenar en ronda de pilar l'espadat de set ja amb vistes de la festa major vallenca.

Per últim, els amfitrions no van poder assolir l'objectiu del castell de nou, que va quedar en intent de 4d9 amb folre a la primera ronda. Una caiguda que els va obligar a tancar la diada amb els castells bàsics de vuit.