El gruix d'actes de Sant Joan a Valls, entre el 15 i el 25 de juny

La festa viurà un epíleg, però, ’últim cap de setmana del mes de juny, amb la celebració de la diada de Corpus, que enguany coincidia amb el diumenge de Revetlla i, a Valls, s’ha retardat una setmana.

El ritual festiu de la Festa Major de Sant Joan a Valls s’iniciarà el dijous 20, amb la tradicional sortida de l’Àliga al balcó, però el conjunt d’activitats previstes ja ompliran també el cap de setmana anterior, allargant d’aquesta forma la festa des del dissabte 15 de juny, amb la trobada de gegants, fins el dimarts 25, amb el vot de poble a la Mare de Déu del Lledó, un periple festiu que tindrà epíleg el següent cap de setmana, quan es celebrarà la festa de Corpus, que enguany coincideix amb Sant Joan. 63 entitats han participat de la confecció d’un programa farcit d’actes gratuïts amb voluntat de fomentar la participació.

La part patrimonial de la festa, la que protagonitza el seguici festiu, gairebé no patirà variacions. Com a principals novetats, l’avançament en un quart d’hora del ritual de la Nit de Completes, que s’iniciarà a les nou en punt amb l’Anada i que preveu la sortida de l’Església a un quart d’onze. Entre els participants, s’inclou al seguici, ja de forma consolidada el Basilisc de Valls, estrenat l’any passat.

Pel que fa a la música, a banda dels concerts massius i variats de l’aparcament del Pati, entre divendres i diumenge a la nit. Concerts que inclouran Oques Grasses, Boikot, Toteking o la Casa Azul com a principals referents; la plaça de l’Oli acollirà el talent local amb les havaneres de Penjats de l’Ham, la cantauora Elena Volpini o l’Escola Municipal de Música. Al Pati, protagonitzarà la revetlla l’orquestra Montgrins.