Batet s'acomiada del Ple de Valls després de deu anys com a alcalde

En campanya encara es duen a terme plenaris ordinaris en els diferents ajuntaments. És el cas de Valls, on l'última sessió del mandat ha servit a diferents regidors per acomiadar-se de la tasca municipal. Entre ells, l'alcalde, Albert Batet.

L'últim ple ordinari de la legislatura a Valls, el d'aquest mes de maig, avançat en dates per dur-lo a terme abans de les eleccions, va viure l'adéu de l'alcalde que ha governat la capital de l'alt Camp durant els últims deu anys. Albert Batet, en el seu discurs de comiat va valorar la tasca realitzada pel seu equip, remarcant que han treballat per recuperar el Barri Antic i que han deixat un Ajuntament amb només un 31% de deute. Batet va agrair haver estat l'alcalde amb major suport ciutadà a les eleccions de 2011, i també va valorar en positiu els pactes de govern realitzats amb Esquerra i socialistes. El seu missatge final, però, va ser de futur i destinat a aquells que heretaran l'alcaldia.

Batet no serà l'únic del consistori vallenc que no serà al balcó de l'Ajuntament per la diada de Sant Joan. En aquest últim plenari també es va acomiadar Eduard González, juntament amb Caballero. El més veterà dels regidors en actiu, i els dos tinents d'alcalde convergents, dos dels pilars de l'etapa Batet: Judit Fàbregas i Joan Carles Solé. L'actual regidor de Mobilitat Francesc Anguela, d'Esquerra, tampoc repetirà, mentre, dels regidors de l'oposició, els comiats s'han de buscar entre els membres de la CUP. Paloma Vicente es va acomiadar amb un discurs punyent contra l'obra de govern de Batet, mentre Jordi Robert va regalar un versot a cada company de consistori.

A banda d'entonar l'hora dels adéus, el plenari va servir també per aprovar una modificació de pressupost de 55.000 euros només un mes després que el plenari hagués aprovat els comptes pel proper exercici. Una xifra menor destinada a canviar una caldera de l'Eladi Homs i subvencionar el viatge de la UAF a Copenhaguen, però que li ha valgut al govern el retret de l'oposició per la manca de previsió. En resposta, Batet ha argumentat que han actuat amb responsabilitat perquè, en cas contrari, la decisió s'hagués demorat un mínim de sis mesos.