La Generalitat assumeix les obres del reg de les hortes de Valls

La Generalitat invertirà 4,5 milions per completar les obres de la modernització del sistema de reg de les hortes de Valls. L’obra, iniciada per l’Estat, estava aturada des de 2014 quan només s’havia completat la primera fase. Ara la Generalitat ha arribat a un acord amb el govern espanyol per assumir el finançament i l’execució de la part restant. S’espera poder completar els treballs en un parell d’anys.

El Govern ha arribat a un acord amb el ministeri d’Agricultura que permet desencallar l’execució del projecte de modernització del sistema de reg a la zona d’hortes de Valls. Un projecte iniciat per l’Estat a través de Seiasa l’any 2011, però del qual només se’n va executar la primera fase. Les obres estan aturades des de 2014. Ja llavors la Generalitat va treballar per assumir el finançament i l’execució de les obres restants, però va topar amb la catalogació del projecte com d’interès general, que el deixava fora de les seves competències. Ara, gairebé quatre anys més tard, finalment, s’ha forjat l’acord que permet a la Generalitat liderar l’execució del projecte.

La Generalitat finançarà amb 4,5 milions d’euros la segona fase de modernització del sistema de reg de les hortes de Valls, que ha de donar cobertura a unes 200 hectàrees de les 470 totals de l’àmbit d’incidència del projecte. S’espera completar les obres en un parell d’anys.

Una vegada completat tot el projecte del nou sistema de reg, aquest beneficiarà un total de 450 propietaris, que també assumeixen part del cost de l’obra (el 10%), que en aquesta segona fase els suposarà mig milió d’euros.