La 36a Nit de Premis guardona Jep Martí amb el Vallenc de l'Any

En total es van repartir una quinzena de reconeixements en molts àmbits, des del periodístic, de patrimoni cultural o de comerç, entre d’altres. També es va reconèixer l’escola Enxaneta l’any del seu 50è aniversari.

Amb la música de l’Orquestra Gerhard, de l’escola de música, es va inaugurar la 36a Nit de Premis de Valls. El municipi va reconèixer l’acció d’entitats i vallencs, en molts àmbits i amb premis de tota mena. Quinze guardons dels quals destaca el Vallenc de l’Any, atorgat a l’antic arxiver municipal i creador de la plataforma web Clifford Jep Martí Baiget.

Sobre l’escenari va agrair el reconeixement, però va carregar contra l’Ajuntament amb el seu discurs, per traspassar la gestió de l’arxiu municipal al Consell Comarcal. Va assegurar que el patrimoni fotogràfic de Valls té una importància cabdal en la història de la fotografia catalana i que tancar el servei perjudica la influència d’un fons patrimonial que s’ha de treballar, diu, amb cura i dedicació.

Un altre premi especial de la nit va ser el que van donar a l’escola Enxaneta, l’any que celebra el 50è aniversari. Un reconeixement que, segons la directora del centre, reforça els valors que van fer que pares i mares de Valls l’aixequessin als anys 70. La vetllada va acabar amb una fotografia de família de tots els premiats i amb el discurs d’Albert Batet, que hi va assistir per última vegada com a alcalde de Valls.