Jep Martí rebrà el Vallenc de l'Any a la Nit de Premis de Valls

Valls homenatjarà aquest dissabte al vespre el seu teixit associatiu i empresarial. Ho farà en el marc de la 36a edició de la Nit de Premis, que se celebrarà a partir de dos quarts de nou al Centre Cultural de Valls. Entre els guardons destaca el dedicat al Vallenc de l’Any, que enguany s’atorgarà a l'antic arxiver municipal Jep Martí.

Des de l’any 1986 fins fa uns mesos, quan es va jubilar, Jep Martí s’ha encarregat de custodiar, catalogar i fer créixer el patrimoni documental, especialment fotogràfic, que atresora l’arxiu municipal de Valls, que actualment acumula més de mig milió de documents. Una tasca que ara ha volgut posar en valor la Nit de Premis de Valls homenatjant l’arxiver amb el títol de Vallenc de l’Any.

No ha estat aquest, però, l’únic mèrit valorat per les deu entitats que participen de la gala. A banda d’aquesta tasca professional desenvolupada durant les tres últimes dècades el jurat també ha tingut en compte la dedicació de Martí a la recerca sobre la història de la fotografia al segle XIX. En aquest sentit, a més, és autor de la base de dades que nodreix el web de Fotoconnexió “Clifford”, portal dels fotògrafs del segle XIX a l’estat espanyol que ell mateix coordina, tasca per la qual ja va rebre el Premi Fotoconnectat 2017. D’altra banda, Jep Martí ha recollit en diversos llibres documentals la memòria fotogràfica de la seva ciutat.

L’altre guardó destacat de la Nit de Premis de Valls servirà per homenatjar la tasca educativa de l’Escola Enxaneta en plena celebració dels 50 anys de la fundació de l’escola. Una iniciativa nascuda dels postulats de l’escola activa que encara avui en dia manté aquest model educatiu.

La 36a edició de la Nit de Premis repartirà un total de 14 guardons que premiaran la tasca desenvolupada per més d’una vintena d’entitats i persones vinculades a Valls i l’Alt Camp. Una festa del teixit associatiu de Valls i comarca que amenitzarà l’orquestra Robert Gerhard.