El Pati concentra bona part de l'activitat per Sant Jordi a Valls

A Valls, el punt neuràlgic de Sant Jordi es concentra essencialment al Pati i el seu entorn, on trobem les principals parades de llibres de les quatre llibreries locals (Adserà, Roca, Tram i Ditec) i també de roses. Allí també hi trobem els Dracs de Valls, que presideixen la diada, tot i que també a d’altres punts de la ciutat hi trobem activitat.

A les portes d’aquest equipament hi trobem tallers de manualitats per realitzar elements vinculats a la llegenda de Sant Jordi. També, a tocar de la biblioteca popular, al final del dia donarà la benvinguda als visitants un drac dibuixat a terra en tres dimensions.

És la vessant més lúdica d’un Sant Jordi que a Valls aplega també els escolars davant l’estàtua de Sant Jordi per recitar poemes o llegir narracions literàries i que concentra al Pati i el seu entorn les parades de llibres i roses. Unes parades de llibres que després de l’ensurt en forma de plugim a primera hora del matí, han vist com la gent s’animava a sortir.

A banda dels llibres, les roses també són protagonistes de la diada, enguany, igual que el curs passat, no només la rosa vermella, també d’altres colors significats.

Durant tot el dia, fins a la seva despertada, els Dracs de Valls acompanyen la diada exposats a l’escenari del Pati.