Jep Martí rebrà el guardó de Vallenc de l'Any en la 36a Nit de Premis

El fins fa poc arxiver municipal de Valls Jep Martí rebrà el principal guardó dels 23 que es repartiran el 4 de maig. L'Escola Enxaneta i el locutor de radio Lluís Figuerola també es troben entre els premiats.

23 persones, entitats i empreses veuran reconeguda la seva tasca en una nova edició de la Nit de Premis de Valls, que en suma ja 36. En total, deu entitats locals s’uneixen en una nit festiva per reivindicar el treball del teixit associatiu i empresarial de Valls i l’Alt Camp premiant l’excel·lència a través d’una quinzena de guardons i reconeixements. L’arxiver municipal fins fa uns mesos, Jep Martí, serà qui rebrà el principal guardó de la nit, el Vallenc de l’Any, que atorga un jurat format per totes les entitats que participen de la Nit de Premis. Un jurat que ha valorat la trajectòria professional de l’arxiver posant especial èmfasi en el seu treball sobre la fotografia del segle XIX.

L’altre reconeixement destacat de la Nit, el premi a la Iniciativa Cívica, que atorga la comissió organitzador de la Nit de Premis, reconeix la trajectòria de l’escola Enxaneta, coincidint amb el 50è aniversari de la seva creació, que ara està celebrant.

La Nit de Premis també deixa espai per premiar la salvaguarda del patrimoni o al teixit empresarial. Empreses com Europastry, Griffith Foods o Prat International Brands rebran el reconeixement de la Cambra de Comerç. La Colla Vella, per la seva banda, premiarà la figura del periodista radiofònic Lluís Figuerola, mentre la Colla Joves, com ja va ser l’any passat, ha declarat el premi Ventura i Solé desert i destinarà la seva dotació, 400 euros, a la caixa de solidaritat dels encausats pel procés.

No serà l’únic premi que no s’atorgarà en la propera Nit de Premis. El fet que aquesta s’hagi avançat al 4 de maig ha deixat fora del cartell el premi Lear d'Innovació.