Valls assumirà la gestió de les llars d'infants municipals

L’Ajuntament de Valls assumirà la gestió directa de les llars d’infants municipals Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes. El regidor d’Ensenyament, Martí Barberà, ha assegurat que, després d’haver informat la vintena de treballadors de l’empresa externa que les gestiona des de l’any 2005, en la propera junta de govern s’iniciaran els tràmits per estudiar-ne la municipalització amb la voluntat inequívoca de fer-la efectiva durant el curs vinent.

La concessió actual a l’empresa Els Tabalets finalitza aquest mes de juny, però mentre es dugui a terme l’estudi, el servei el seguirà realitzant la mateixa empresa, els treballadors de la qual passaran a convertir-se en un futur, quan es creïn les places, en treballadors municipals.

La motivació de la municipalització respon a la voluntat del consistori de garantir la continuïtat del model educatiu proposat per la gestora actual, que podria veure’s compromès en un nou procés de concessió externa. De fet, diverses formacions del consistori vallenc, especialment la CUP, ja havien interpel·lat el govern i reclamat aquesta municipalització en els últims plenaris. Tot i que Barberà ha assegurat que ja feia un any que es treballava amb aquesta voluntat, Esquerra, soci de govern, va incloure aquest punt com un dels essencials del seu programa de campanya per a les properes municipals.