La manifestació del 20-S a Valls arriba al judici del Procés

Declaració aquest dijous al Tribunal Suprem del sergent responsable de la seguretat de la caserna de la Guàrdia Civil de Valls. Ha estat una declaració en què ha relatat els fets del 20 de setembre del 2017, quan un grup de persones es van dirigir a la caserna del cos policial de la capital de l'Alt Camp per enganxar-hi cartells. 

La manifestació duta a terme el vespre del 20 de setembre de l'any 2017 a Valls en repulsa per l'actuació judicial d'aquell dia a diferents conselleries de la Generalitat de Catalunya ha estat protagonista aquest dijous en el judici contra el Procés al Tribunal Suprem.

Uns fets que han estat descrits pel sergent de la Guàrdia Civil responsable de la seguretat de la caserna del cos a la capital de l'Alt Camp, on alguns dels participants de la concentració convocada en un inici a la Plaça del Pati es van dirigir amb la intenció d'enganxar cartells que defensaven el vot afirmatiu en el referèndum convocat per l'1 d'octubre.

El sergent ha relatat com un grup d'unes 150 persones es van personar davant de la caserna per enganxar diversos cartells en el mur perimetral de la mateixa proferint crits i insults contra la Guàrdia Civil i la seva presència al municipi. És en aquest moment quan el sergent va sortir de la caserna i va intentar identificar a una de les persones que estaven enganxant cartells a les instal·lacions policials. Un incident el vídeo del qual va ser difós en les hores posteriors a les xarxes socials.

Uns fets que el comandament de la Guàrdia Civil ha descrit com a molt molestos per a les famílies que viuen a la caserna vallenca i que ha manifestat es van repetir diverses vegades durant les setmanes posteriors.

En la seva declaració, el sergent també ha lloat la tasca de la Policia Local de Valls per tal de crear un perímetre de seguretat per no permetre als concentrats apropar-se més a la caserna i poder retirar els cartells enganxats sense més problemes.