Valls incrementa el volum d'actuacions a la via pública

L’Ajuntament de Valls preveu per aquest 2019 invertir gairebé un milió d’euros en actuacions a la via pública en obres com la urbanització de la carretera del Pla, que s’iniciarà a principis de març. Ho farà després de tancar un any en què ha incrementat un 14% el volum d’actuacions en matèria de manteniment amb un total de 550 intervencions que permeten a la regidoria de Via Pública treure pit de la seva gestió.

Els serveis de manteniment de la via pública de Valls han realitzat al llarg del 2018 un total de 569 actuacions als carrers de la ciutat. Un balanç que incrementa en un 14% el volum d’intervencions respecte l’exercici anterior. D’aquestes la major part s’han derivat de peticions canalitzades a través de les associacions de veïns, en concret 363. Des de la regidoria de via pública es destaca que aquest canal de comunicació ha servit per donar cobertura al 80% de les demandes veïnals (xifrades en 429).

En total, s’han arranjat 120 metres quadrats de voreres i s’han asfaltat 22.000 metres quadrats de carrers, en aquest cas, amb especial incidència a la zona del polígon industrial, amb més de 20.000 metres quadrats de ferm renovat. L’eliminació de barreres arquitectòniques, 15 de les 80 voreres que s’han rebaixat durant els últims quatre anys, ha estat un altre dels punts d’incidència d’una regidoria de via pública que ja s’ha ficat deures per aquest 2019.

A aquestes actuacions s’hi ha de sumar també la reurbanització de la carretera del Pla entre la Font de la Manxa i el cementiri, que s’iniciaran el 4 de març. En total, es preveu destinar més de 900.000 euros a la implementació de 57 actuacions, que inclouen l’asfaltatge de 14.000 metres quadrats de carrers.