CB Valls - Calvià (59-73)

Clatellada sorprenent a casa contra un rival que no havia guanyat cap partit com a visitant a la Lliga EBA aquest curs. El CB Valls es complica la vida a només dos partits de distància de les places de perill de descens a Copa Catalunya. 

Jornada estranya la viscuda al Joana Ballart, primer perquè s'ha jugat en diumenge i al migdia per facilitar el vol dels balears, i segon perquè el rendiment local no correspon al potencial de l'equip. L'estadística en tirs lliures, amb 4 de 16, explica bé què ha passat i com ha pogut succeir que el CB Valls ensopegui davant el Calviá. 

Va avisar durant la prèvia Francesc Canals: el rival té jugadors capaços de generar un disgust i així ha estat. Amb un percentatge pobre en tirs de camp (37%), la línia exterior ha tornat a naufragar (21%) i el joc interior no és predominant amb un Edwards regular (11 punts i 6 rebots) però que assumeix poc protagonisme en el joc ofensiu. No ha ajudat, tampoc, el paper testimonial d'Alejandro Alba, que arrossega una fascitis plantar des de fa dies. 

El CB Valls és desè amb sis victòries i deu derrotes, dos partits per damunt del mateix Calvià, el conjunt que obre la zona de promoció per la permanència. Sort, això sí, que el Castellbisbal i el Salt segueixen despenjats amb només tres i dues victòries, respectivament. Justament el Salt serà el següent rival vallenc, diumenge a les 17 hores. 

Parcials: 21-19, 16-26, 10-17 i 12-11. 

Fitxa del partit:

http://competiciones.feb.es/estadisticas/Partido.aspx?p=2015555&med=0