La Gran Festa de la Calçotada de Valls aplega més de 40.000 visitants

El Concurs de menjar calçots el va guanyar Carlos Fontecha amb 184 calçots cruspits. Diana Andrade, primera dona en el podi del certamen.

L’olor dolcenca dels calçots s’ha escampat aquest diumenge per cada racó de Valls. La multitudinària Festa de la Calçotada ha aplegat a més de 40.000 visitants arribats de totes parts de la península i també estrangera, principalment, japonesos i xinesos. La plaça del blat va acollir la degustació de salses de calçots i el concurs de cultivadors, on es van poder veure els calçots amb millors mides.

L’acte més multitudinari arribava a l’una del migdia a la plaça del Pati, on es van aplegar els vint participants del Concurs de menjar calçots. Enguany, l’onze cops guanyador del certamen, Adrià Wergzyn, no va poder participar a causa de les normes del concurs, però va poder seguir-lo de prop i no va parar d’animar al seu pare. Tot i això, la primera posició va ser per Carlos Fontecha que es va cruspir 184 calçots. Enguany, va entrar al podi per primer cop a la història una dona, Diana Andrade, menjant-se més de 2 quilograms.

Aquesta Festa representa el tret de sortida de la temporada de calçots. Aquest diumenge a Valls es calcula que es van consumir uns 60.000 i en tota la comarca fins a 300.000.