Expropien al Barri Antic per crear habitatge públic per a joves

L’Ajuntament de Valls contempla la construcció d’un edifici de quatre plantes amb 8 habitages de 50 metres quadrats per destinar a habitatge dotacional per a joves. L’immoble es situaria al Bari Antic i utilitzaria el model de règim cooperatiu. Actualment s’han iniciat els tràmits d’expropiació de les cinc finques que actualment ocupen el futur solar de 130 metres quadrats on s’ubicaria el nou edifici.

L’expropiació de cinc finques ubicades a la cantonada dels carrers Sant Francesc i Santa Marina permetrà a l’Ajuntament de Valls engegar la seva primera promoció pública d’habitatges. La junta de govern ja ha aprovat l’inici dels tràmits en quatre de les cinc finques del solar afectat per l’operació. L’expropiació de les quatre primeres finques està valorada en 65.100 euros. Ara l’Ajuntament negocia amb l’entitat financera propietària de l’últim immoble l’execució de l’expedient de ruïna que té incoat abans d’iniciar-hi el procés. Una vegada adquirits els immobles, l’Ajuntament en preveu l’enderroc per aixecar-hi un bloc d’habitatges dotacionals públic, com ja es va preveure el juliol de 2017 quan es va aprovar una modificació del pla urbanístic per poder executar aquesta intervenció.

L’expropiació dels cinc immobles i el seu posterior enderroc generarà un solar de 130 metres quadrats on s’hi podrà construir un bloc de pisos de quatre plantes. El futur edifici tindria 8 habitatges públics de 50 metres quadrats, l’accés als quals l’Ajuntament preveu que sigui a través d’un règim cooperatiu en què els residents en seran socis i pagaran una quota mensual d’entre 220 i 275 euros. No en tindran la propietat però si l’ús garantit. D’aquesta manera s’asseguren quotes assequibles que no depenen de les oscil·lacions del mercat o s’evita afrontar una hipoteca a llarg termini.