Tot a punt per a un Sant Fèlix de màxims

La diada de Sant Fèlix veurà aquest dimecres a les quatre colles participants portar a plaça algunes de les millors actuacions fetes mai el 30 d'agost. La combinació de castells de 10 i castells sense folre pot ser la grana aposta de la Vella i Vilafranca. La Joves podria intentar el 2d8 sense folre i els Minyons poden tenir en el castell de 10 la seva gran aposta

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès es prepara per viure un Sant Fèlix en que les quatre colles es presenten amb programes que podrien superar els seus millors registres fins ara en la diada del patró vilafranquí. Una diada en que s'espera que els castells de 10 pisos i les estructures sense folre siguin les protagonistes.

És el cas de la Colla Vella que arriba a Sant Fèlix amb el reforç de moral que ha suposat per als rosats el darrer cap de setmana, on han pogut estrenar el 4d9 amb folre i pilar i fer-lo dues ocasions, i han pogut repetir també dues vegades el 5d9 amb folre. Dos castells entre els que hauria de sortir el castell de sortida dels del Portal Nou a la plaça de la Vila. A partir d'aquí els d'Albert Martínez apostarien pels dos màxims castells que van descarregar el curs passat el 30 d'agost, un 3d10 i un 4d9 sense folre que aquesta temporada ja han intentat però no han pogut descarregar. També caldrà veure si arriba el primer espadat de vuit del curs.

També en clara línia ascendent des de principi de temporada arriba la Colla Joves Xiquets de Valls, que en aquest mes d'agost ja ha estrenar la gamma extra en forma de 2d9 i pd8 emmanillats, tot i que ambdós només carregats. Descarregar aquests dos castells és l'objectiu de mínims dels vermells aquest dimecres, però a ningú se li escapa que tenen en el 2d8 sense folre la seva aposta de màxims per a aquest Sant Fèlix. Una estructura que ja han descarregat a la xarxa del pati d'assaig en els darrers dies.

Pel que fa a la colla local, els Castellers de Vilafranca, l'aposta combinada pels castells de 10 i els sense folre podria permetre veure la millor actuació de la història castellera amb tres castells i pilar. després de descarregar aquest diumenge a l'Arboç el primer 3d10 de la temporada, els de Toni Bach ja tenen clar que serà el castell de sortida,igual que la temporada passada. A partir

d'aquí els objectius verds es mouen entre el 4d10 emmanillat, i el 4d9 i el 2d8 sense folre. El fet d'actuar en última posició pot acabar condicionant l'ordre d'aquests castells, que volen completar amb el primer pilar de vuit de l'any.

I tot apunta que el 3d10 emmanillat també serà el  castell de sortida dels Minyons de Terrassa, que seran els encarregats d'obrir plaça. Un castell que ja han carregat aquesta temporada i que voldran descarregar com ja van fer l'any passat a Vilafranca. A partir d'aquí el darrer assaig d'aquest dilluns sembla haver obert la porta al 3d9 amb folre i pilar, castell que van estrenar la temporada passada i que volen porter per primer cop a Sant Fèlix. La tercera aposta es mourà entre dos castells ja portats a la seva Festa Major com el 2d9 emmanillat i el 5d9 amb folre, a més del pilar de vuit.

Un Sant Fèlix que presenta les principals novetats de l'avançament d'un quart d'hora l'inici de la diada, a un quart d'una i des de les 12 del migdia en directe a TAC12, i sobretot la possibilitat de provar un pilar de mèrit ja a la quarta ronda, sense haver d'esperar a la ronda de pilars les colles que ja hagin completat tres castells.