Valls estrena el pas de la Mare de Déu del Roser, el primer de la ciutat portat només per dones

Valls ha estrenat aquest cap de setmana el nou pas de la Verge del Roser, impulsat per la Germandat del Crist de Lepant i Mare de Déu del Roser. És el primer de la capital de l'Alt Camp portat exclusivament per dones.

La imatge de la Mare de Déu del Roser va arribar a Valls el març passat i ara ha estat incorporada al nou pas que la Germandat del Crist de Lepant ha creat per portar-la en processó. Aquesta agrupació de Setmana Santa té com a imatge titular el Sant Crist, que porta a la processó del Divendres Sant. Però com a segona titular té la Mare de Déu del Roser, ara amb pas propi, el primer portat per dones a Valls. 

La figura és una donació de la família de Rafael Gutiérrez, que va ser president de la germandat de Bonavista, amb la qual, l’entitat vallenca hi manté estrets llaços d’amistat. Gutiérrez va comprar la figura a Ronda i la guardava i venerava a casa seva. Dissabte es va presentar el nou pas a l'església del Carme d'on diumenge havia de sortir en rosari processional després de la missa en honor a la Verge del Roser. La pluja però, ho va impedir, obligant a les portants a fer tant sols un petit recorregut per l'interior de l'església.

El Pas de la Verge del Roser de Valls sortirà en processó cada 7 d'octubre i també durant la processó del Crist de Lepant, per Setmana Santa. De moment però no formarà part de la Processó del Sant Enterrament.