Valls inaugura la plaça U d'Octubre després d'un any del referèndum

Valls commemora el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre afegint-se a les actuacions impulsades des de l’AMI i penja la pancarta amb el lema Republiquem al balcó de l’Ajuntament. A més, també bateja amb el nom de plaça U d’Octubre l’espai on els vallencs van apinyar-se ara fa un any per defensar les urnes, davant de l’antic hospital de Sant Roc.

La pancarta amb el lema Republiquem, seguint les indicacions de l’Associació de Municipis per la Independència, penja del balcó de l’Ajuntament de Valls sota l’estelada que també hi oneja un any després del referèndum de l’1 d’octubre. És la constatació visible del posicionament institucional de la capital de l’Alt Camp on, els regidors de govern han iniciat la jornada a la plaça del Blat amb la lectura, presidida per l’alcalde Albert Batet, del manifest consensuat per l’AMI en una jornada de record, especialment dels presos polítics i exiliats, i reivindicació. Per Batet, el municipalisme ha de convertir-se en una eina important per concretar un mandat democràtic que assegura, encara és vigent.

A banda del record efímer, Valls també rememorarà de forma permanent els fets del passat 1 d’octubre. De fet, ho fa des del passat dissabte, quan es va descobrir la placa que dona nom a l’espai situar davant de l’Antic Hospital de Sant Roc, on els vallencs van apinyar-se per defensar les urnes a última hora d’una jornada marcada per l’actuació policial. Els pilars de les dues colles castelleres de la ciutat van saludar la descoberta d’una placa que ara bateja l’espai com a plaça U d’Octubre. Un nou nom aprovat per l’Institut d’Estudis Vallencs, que és qui avala la correcció del nomenclàtor dels carrers de la ciutat i aprovat per majoria en plenari.