Valls abaratirà l'impost de vehicles

L’equip de govern de l’Ajuntament de Valls proposa abaratir l’impost de vehicles de tracció mecànica en un 4,4% respecte l’últim exercici. La proposta situarà l’índex d’aquest impost en un 1,67%, el més baix dels últims quinze anys a la capital de l’Alt Camp. Serà l’únic impost o taxa que patirà modificacions el proper exercici. La resta de taxes, impostos i preus públics es congelaran. Una determinació per reduir pressió fiscal que des del consistori es desvincula de la proximitat de les eleccions municipals, l’any que ve, al temps que reivindica una aposta de govern que s’ha centrat, diu l’alcalde, a abaratir paulatinament el cost del rebut dels impostos als ciutadans.

La proposta de les ordenances fiscals pel 2019 a Valls també preveu mantenir les bonificacions fiscals per a persones amb vulnerabilitat social i rehabilitació d’habitatges al centre històric i anul·lar la taxa d’activitats per canvi de titular, ampliant d’aquesta forma la mesura de cost zero per a la implantació d’empreses o comerços. Una proposta de contenció fiscal que vol rebaixar una mica més la mitjana de 760 euros que els vallencs van pagar l’any 2017 en concepte d’impostos.

La proposta de les ordenances fiscals es debatrà en el ple d’aquest mes de setembre, que tindrà lloc el proper dilluns. En ell també es votarà una modificació de pressupost que preveu que l’Ajuntament s’endeuti amb la demanda d’un crèdit d’1,8 milions d’euros, dels quals, la major part, 1,5 milions es destinarien al projecte de rehabilitació de la Llar del Jubilat a Ca Xapes, valorat en 2,5 milions, que d’aquesta forma es desencallaria enguany.