Marta Galimany vol ser maratoniana olímpica

Marta Galimany es passa a la prova reina de l'atletisme amb la finalitat de competir a Tokio 2020. Després d'una temporada històrica en què va aconseguir la plata a la Mitja Marató de Tarragona 2018 i el bronze per equips a l'Europeu de Marató a Berlin, Galimany ha carregat les piles.

Va aturar-se només dues setmanes per desconnectar mentalment d'un curs inoblidable. Però el Fornàs torna a ser casa seva amb sessions diàries de treball que tenen una meta llunyana però de primeríssim nivell, l'estiu del 2020. El procés de selecció d'olímpics per a la Marató ha canviat. Els comitès no escolliran les millors marques sinó aquelles atletes que puntuïn més durant una temporada i mitja. Primarà la regularitat.

Marta Galimany desconeix encara quines maratons correrà l'any vinent tot i que apunta que la primera se situarà a la primavera. Fins ara acumula un parell d'experiències, totes dues a Berlin. El bronze mundialista per equips va ser el colofó d'una etapa perfecta en què també va pujar al podi de la Mitja Marató de Tarragona 2018, amb la medalla de plata.

L'especialització de Marta Galimany en la marató no l'allunyarà d'altres proves urbanes de menor recorregut i tampoc de la pista i el cros, disciplines prèvies imprescindibles per preparar l'assalt a Tokio 2020.