Diada Nacional de gamma extra a Valls i Tarragona

Un any més les actuacions castelleres de la Diada Nacional a Valls i Tarragona van tornar a tenir un nivell més alt que en altres temps. Sobretot a Valls, on la plaça del Blat va veure per pimer cop un 2d8 sense folre amb la camisa rosada de la Colla Vella. A Tarragona, el 9d8 de la Jove de Tarragona va ser el millor castell

La Diada Nacional va tornar a deixar castells de Gamma Extra tant a Valls com a Tarragona, just després de començar el compte enrere de menys d'un mes fins al Concurs de Castells.

A Valls la Colla Vella va completar el pòquer dels quatre grans castells descarregats a la plaça del blat amb l'únic que faltava a la colla rosada, un 2d8 sense folre que van descarregar no sense defensa a la descarregada a la primera ronda. A la segona els del Portal nou van tirar d'una aposta segura i de qualitat com el 4d9 amb folre i pilar, mentre que la sorpresa va arribar a la tercera ronda, quan van deixar en carregat el 9d8 per primera vegada des del 2015 i amb 10 consecutius completats. Van tancar l'actuació amb el pd7f just abans d’encarar la diada del primer diumenge de Santa Tecla.

A l'altre costat de la plaça la Joves va aparcar a Gamma Extra per a completar per segon cop enguany la tripleta màgica. Així, els vermells van descarregar en primera ronda un 3d9 amb folre treballat per a completar just després el segon 4d9 amb folre de la temporada, que no havien pogut descarregar dos dies abans a Montblanc. Van tancar les rondes de castells amb el 5d8 just abans de tornar a prémer l'accelerador aquest proper dissabte a Altafulla.

Ja el dia 11 de setembre a Tarragona la Jove va revalidar la condició de Gamma extra d'aquesta actuació amb el 9d8, el setè de la temporada. El Van acompanyar del 3d9 amb folre, que hauria de ser de deu el proper diumenge, el 5d8 i el pd7 folrat.

Al seu costat uns Xiquets de Tarragona que estrenaven la junta gestora que dirigirà la colla fins a finals de temporada van descarregar els dos castells bàsics de vuit i el 5d7. Els castellers de Sant Pere i sant Pua també van tenir en el 3d8 el seu millor castell i els Xiquets del Serrrallo van sorprendre descarregant el tercer 2d7 del seu historial.